Friday 21 December 2012

Homemade Granola mandulával és dióval – ajándéknak is



A granola nagyon finom és tápláló reggelire, egy pár óráig biztos nem leszünk éhesek. És rendkívül egyszerű elkészíteni. Íme az én verzióm, de szabadon variálható.

Hozzávalók:

3 csésze zabpehely (legjobb, ha bio)
3 evőkanál kakaópor
1 csésze dió
1/2 csésze mandula
2 evőkanál nádcukor vagy kókuszcukor
3 evőkanál méz
50 g vaj
50 ml víz


  1. Tegyük a mézet, cukrot, vajat és vizet egy kis lábasba és olvasszuk össze.
  2. Keverjük össze a zabpelyhet, a kakaóporral és az apróra vágott magvakkal. Öntsük a mézes keveréket a tetejére.
  3. Terítsük szét a granolát egy sütőpapírral fedett tepsibe és helyezzük a 200 fokon előmelegített sütőbe, 20 percre, vagy amíg szépen megpirul. Félidőben (kb. 10 perc után) forgassuk át a granolát egy nagy spatulával.
  4. Amikor lehült, helyezzük üveg tárolóedénybe, vagy csomagoljuk papírzacskókba, ajándékként :) Szárított vagy friss gyümölcsöt is adhatunk hozzá.



Risztejjel vagy mogyorótejjel fogyasztva a legfinomabb! Szerintem… :)

No comments:

Post a Comment