A granola nagyon finom és tápláló
reggelire, egy pár óráig biztos nem leszünk
éhesek. És rendkívül egyszerű elkészíteni. Íme az én verzióm, de szabadon
variálható.
Hozzávalók:
3 csésze zabpehely (legjobb,
ha bio)
3 evőkanál kakaópor1 csésze dió
1/2 csésze mandula
2 evőkanál nádcukor vagy kókuszcukor
3 evőkanál méz
50 g vaj
50 ml víz
- Tegyük a mézet, cukrot, vajat és vizet egy kis lábasba és olvasszuk össze.
- Keverjük össze a zabpelyhet, a kakaóporral és az apróra vágott magvakkal. Öntsük a mézes keveréket a tetejére.
- Terítsük szét a granolát egy sütőpapírral fedett tepsibe és helyezzük a 200 fokon előmelegített sütőbe, 20 percre, vagy amíg szépen megpirul. Félidőben (kb. 10 perc után) forgassuk át a granolát egy nagy spatulával.
- Amikor lehült, helyezzük üveg tárolóedénybe, vagy csomagoljuk papírzacskókba, ajándékként :) Szárított vagy friss gyümölcsöt is adhatunk hozzá.
No comments:
Post a Comment